Newton sabiti G bir orantı sabiti mi?
- Üç yüzyıldır üstüne binlerce okulcu doktorun kariyer yaptığı bir konu bu.
- Konu nedir?
- Konu çok basit.
- Veya çok basit bir soru soruyorum: Newton gezegenlerin yörüngelerini kendi tanımladığı yerçekimsel çekim gücü diye bir doğa gücü kullanarak mı hesaplamış?
- Bu sorunun cevabını bulmak çok kolay.
- Şunu unutmayalım. Newton'un kitabında sadece altı adet yerçekimi hesabı var.
- Bugün akademik fizik denen disiplin Newton okulculuğudur. Nereden biliyoruz? Newton'un müritleri, yani bugün kendilerine "fizikçi" diyen Felsefe Doktorları, Newton'un bu altı önermesinden kapsamlı bir "mekanik" yaratmışlardır. Newton'dan önceki Doktorlar Arsito'ya yorum yazarken, Newton'dan sonra aynı Aristocu Doktorlar bu sefer Newton'a yorum yazdılar. Bunda kötü bir şey yok. Veya olmazdı. Ama Newtonculuk bir yalan ve sahtekarlık üzerine kurulmuştur. Newton'un müritleri bu sahtekarlığı kapatıp doğayı Newtoncu bir doğa olarak göstermeye çalışmışlardır. Gerekli olan Newtoncu doktrini sorgulamaktır.
- Son 300 yıldır Newton'un müretleri Newton'a yorum yazıyorlar. Ortada bir aldatmaca var. Newton bu yerçekimsel çekim gücünü kullanmadığı için ve gezegenlerin yörüngeleri hakkında bir peri masalı anlattığı için ve Newton'un müritleri bu masallara sorgulamadan inandıkları için Newtoncu doktrin, Newton'un doğa üstü doktrinini, doğaya uydurmaya çalışmışlar. Yani, bu kendilerine fizikçi diyen bu felsefe doktorlarının temel görevi Newton'un Kepler Kuralını kullanarak yörüngeleri hesapladığını gizlemek.
- O zaman, bizim yapmak istediğimiz bu, gelmiş geçmiş en büyük bilimsel sahtekarlığı açığa çıkartmak.
- Bunun için de orantı nedir ona bakmamız lazım çünkü fizikçiler orantı gerçeklerine saygı duymuyorlar. \(F=Mm/R^2\) gerçek bir orantı olmadığı halde, \(G\)'yi bu ifadeye yapıştırıp \(F=GMm/R^2\) yazıyorlar ve G'nin bir orantı sabiti olduğunu söyleyebiliyorlar. Hiç inandırıcı değil bence.
- Kepler Kuralı çok basit bir orantıdır.
- Hiç kimse, en koyu Newtoncu fizikçi bile, Kepler Kuralının, sadece \(R\) ve \(T\) terimleri açıkladığını, hiçbir Newton karkalı terim kullanmadan açıkladığını, inkar edemez.
- İşte bakın, meşhur fizikçi Clerk Maxwell ne demiş:
Kepler's Laws are purely kinematical. They completely describe tha motion of planets, but they say nothing about the forces by which these motions are determined. Their dynamical interpretation was discovered by Newton.
- Yani neymiş, Kepler Kuralı kinetikmiş ve hiçbir dinamik terim kullanmadan yörüngeleri hesaplıyormuş.
- Bu yeterli değil mi? Bir kural var ve gezegenlerin yörüngelerini doğru olarak hesaplıyor. Hiçbir Newtoncu terim kullanmadan yörüngeleri hesaplıyor. O zaman acaba neden Kepler Kuralına Newtoncu terimleri monte etmeye çalışıyoruz? Tek bir sebebi var. Newton'un müritleri yörüngelerin kinetik olabileceğini kabul edemezler. Newtoncuların görevi doğayı Newtoncu dinamik doktrinlere uygulamaktır.
- Kepler'in 1. ve 2. yasaları diye bilinen "yasalar" 3. yasadan, yani Kepler Kuralı dediğimiz orantı ile yörüngeler hesaplanabilir.